Domaine de la Bouvaude – Fruiandise Blanc 2023

Om Côtes du Rhône op de fles te mogen vermelden, moeten witte wijnen voldoen aan strikte regels. De meest belangrijke is: de wijnen moeten voor 80% bestaan uit Grenache Blanc, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc en/of Viognier. Niet voor niets staat de Rhone-vallei dan ook bekend als trekpleister voor liefhebbers van rijpe, volle witte wijnen. Toch lukt het Domaine de la Bouvaude om bekende smaken in nieuw licht te plaatsen. Hun wijngaarden staan met 500 meter aanzienlijk hoger dan anderen in de vallei. Dit zorgt er voor dat ze later kunnen oogsten en de druiven extra tijd hebben om te rijpen, terwijl ze vanwege de hoogte hun frisheid weten te behouden. En precies dat proef je terug in de wijn. Het begint met een bloemige aanval, met rijp geel zomers fruit. Opvallend is het dikke en romige mondgevoel, dat op hetzelfde moment ook verfrissend is. Niet naast elkaar, ook niet achtereenvolgend, maar tegelijkertijd. 

11,00

viognier

grenache blanc

roussanne

Body: MEDIUM

Alcohol: 12,5 %

Zuur: MEDIUM

RIJPING: geen

DOMAINE DE LA BOUVAUDE – FRUIANDISE BLANC 2023

SMAAKPROFIELOm Côtes du Rhône op de fles te mogen vermelden, moeten witte wijnen voldoen aan strikte regels. De meest belangrijke is: de wijnen moeten voor 80% bestaan uit Grenache Blanc, Clairette, Marsanne, Roussanne, Bourboulenc en/of Viognier. Niet voor niets staat de Rhone-vallei dan ook bekend als trekpleister voor liefhebbers van rijpe, volle witte wijnen. Toch lukt het Domaine de la Bouvaude om bekende smaken in nieuw licht te plaatsen. Hun wijngaarden staan met 500 meter aanzienlijk hoger dan anderen in de vallei. Dit zorgt er voor dat ze later kunnen oogsten en de druiven extra tijd hebben om te rijpen, terwijl ze vanwege de hoogte hun frisheid weten te behouden. En precies dat proef je terug in de wijn. Het begint met een bloemige aanval, met rijp geel zomers fruit. Opvallend is het dikke en romige mondgevoel, dat op hetzelfde moment ook verfrissend is. Niet naast elkaar, ook niet achtereenvolgend, maar tegelijkertijd. 

 ACHTERGRONDMaak bij deze assemblage de Franse klassieker ‘Kip met 40 tenen knoflook’. Stoof de kip met tijm, witte wijn en wortel in een afgedekte pan et je vous en prie!” 

ZELFGEBAKKEN BORRELBROOD MET KNOFLOOK EN TIJM VAN CIELSTABLETALES

Serveer je nog steeds kant en klaar stokbrood met kruidenboter bij de borrel? Dat is verleden tijd als je dit huisgemaakte borrelbrood Ciels Tables Tales hebt geprobeerd. Het krokantje van versgebakken brood past perfect bij de dikte van de wijn, terwijl de citroenboter de frisse smaken in de wijn benadrukken. En het goede nieuws is: je kunt zelf experimenten met nog veel meer soorten boter in het brood! 

Klik hier voor het gerecht

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Domaine de la Bouvaude – Fruiandise Blanc 2023” te beoordelen

1
    1
    Winkelwagen
    oranje wijn uit de wijnbox van het wijnabonnement om cadeau te doen
    Celler Eravi - Macabeo Inherent 2021
    Aantal: 1